Einar Tvär – beskriva

I vårt deckarschema är det fortfarande fokus på att beskriva personer och nu även saker. Uppgiften där vi läser om karaktären Einar Tvär var klockren, dels för att vi nu har gjort liknande uppgifter och dels för att vi börjar förstå oss på dessa adjektivs betydelse för att göra texter mer intressanta och levande.

Vi började med att stryka under orden i texten som beskrev något om Einar. Sen läste vi texten några gånger och efter det så beskrev vi Einar för varandra muntligt, utan att ha någon text som stöd.

Efter det så skulle vi skriva om Einar på datorn tillsammans med vår deckarskompis, men det som var mest inspirerande var förstås att rita Einar. För Einar Tvär var en riktigt färgstark karaktär med många speciella och utmärkande drag, vilket ni kan se på dessa bilder.

Som alltid är det uppgiftens utformning som ger resultat. I vissa fall helt enkelt hur figuren vi arbetar med ser ut som ger denna kreativa explosion.

Einar Tvär en odödlig herre i vårt sällskap. Ingen av oss kommer någonsin glömma hur han ser ut, men är det han som är kidnapparen av Piffy?

Det återstår att se.

 

Om Mr Tangentdansen

Grundskollärare Sv/So 1-7 Har arbetat som mellanstadielärare i över tio år, men är numera på lågstadiet. Tog an min första klass 1 höstterminen 2011 och startade då med ASL - att skriva sig till läsning. Ett fantastiskt arbetssätt och ett helt underbart lärarår. Har arbetat vidare med ASL under mina arbetsår och utvecklat olika arbetssätt som jag dokumenterat i bloggen Tangentsdansen.se. Författare till läromedelsboken "Att skriva sig till läsning - Bokstavsschema". Föreläser runt om i landet om hur jag/vi arbetar med ASL.
Detta inlägg publicerades i ASL, Reflektion och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.