Äventyr – efterarbetet

Dagen efter äventyret var vi uppspelta och det fanns så mycket energi och lust att berätta och skriva om vad vi upplevt. Självklart använde vi oss av det. Vissa lektioner är så självgående att det du som pedagog behöver göra är att dela ut rätt verktyg och sen kliva två steg bakåt och bara betrakta myllret av kreativitet.

Vi fördelade oss snabbt vid datorerna. De som ville skriva själva fick göra det och ville man arbeta tillsammans med någon gick det också bra.

Fanns ingen dator ledig så började de med bilden. Inspiration till bilder var i stort sett obegränsad. ”Christer, får man bara göra en bild?

Alla blev klara med sin text och bild under fredagen. Oerhört nöjda betraktade vi våra fina alster och läste varandras upplevelser av kvällens äventyr.

Emil berättar ganska tydligt hur det kändes när Mostronen dök upp.

Jack valde att rita ett av de förstenade djuren.

Emilia visar med sin bild att Mostronerna inte var att leka med.

Gustavs bild visar när Oskar Åbergsgubben trollar bort magin från de magiska stenarna. Ser ni hur härligt det sprakar från elden?

 

Moses text sammanfattar hela äventyret på ett detaljrikt och kronologiskt sätt. 

En detalj i Davids teckning visar flera av de märkliga symbolerna vi hittade här och där i skogen, på stenar, under stenar, på ett spjut och lite varstans.

Det blev en mängd fina illustrationer. Ett arbetet med en stark upplevelse gav stor inspiration till både en självupplevd text och ett bildspråk som slår ut det mesta av det vi gjort innan. Böjer min nacke och tackar äventyrsgänget för att vi fick vara med och deltaga i något som vi inte glömmer på länge.

 

 

Underbart!

Om Mr Tangentdansen

Grundskollärare Sv/So 1-7 Har arbetat som mellanstadielärare i över tio år, men är numera på lågstadiet. Tog an min första klass 1 höstterminen 2011 och startade då med ASL - att skriva sig till läsning. Ett fantastiskt arbetssätt och ett helt underbart lärarår. Har arbetat vidare med ASL under mina arbetsår och utvecklat olika arbetssätt som jag dokumenterat i bloggen Tangentsdansen.se. Författare till läromedelsboken "Att skriva sig till läsning - Bokstavsschema". Föreläser runt om i landet om hur jag/vi arbetar med ASL.
Detta inlägg publicerades i ASL, Äventyr, Bild och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äventyr – efterarbetet

  1. Froken Anki skriver:

    Finfina alster som berättar om deras upplevelser. Härlig klass du verkar ha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.